MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 03. 10. 2015.

U Dardi održan "Jesen-fest"

Mjesto održavanja: jezero ĐolaMjesto održavanja: jezero Đola(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 3. X. 2015. godine, u Dardi je održan treći po redu "Jesen-fest" u organizaciji Udruge za ruralni turizam Đola. Kao i prethodnih godina, centralno događanje zbivalo se uz darđansko jezero Đola, ali je ove godine program započeo u središtu mjesta, gdje je svečano postavljena i otvorena prva kućica – knjižnica u Baranji.

Zaklada Slagalica iz Osijeka početkom mjeseca kolovoza objavila je otvoren poziv potencijalnim udomiteljima kućica – knjižnica, na što su članovi Udruge Đola odmah reagirali, prijavili se i bili odabrani. "Ovaj je poziv prvobitno bio namijenjen udomiteljima s područja Grada Osijeka, no prijavu Udruge Đola nismo mogli zanemariti samo na osnovu njihove lokacije i jako smo sretni što smo odlučili to napraviti jer sigurni smo da kućicu ostavljamo u dobrim rukama", naglasila je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade.

Postavljanju kućice prisustvovali su učenici Osnovne škole Darda, koji su odmah pokazali veliko zanimanje za kućicu, a tom su prilikom neki od njih već zamijenili svoju pročitanu knjigu za neku iz kućice. Ovogodišnji "Jesen-fest" uvršten je u niz manifestacija "Jeseni u Baranji" pa je postavljanju kućice prisustvovao i direktor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić, koji je tom prilikom istaknuo kako je to početak jedne lijepe suradnje TZ-a i Udruge Đola. Čast svečanog otvorenja manifestacije pripala je načelniku Općine Darda Anti Vukoji, koji je naglasio kako je Udruga Đola jedna od rijetkih udruga koje s jako malim budžetom daju svoj maksimum u stavljanju Darde na turističku mapu Osječko-baranjske županije. Također je dodao kako će u novoj proračunskoj godini taj trud biti posebno nagrađen.

Centralno događanje na jezeru i ove je godine bilo iznimno šaroliko. Kao i prethodnih godina, manifestaciju su posjetili grof i grofica Esterházy, a njihove su dvorske dame posjetiteljima dijelile jabuke. Kreativnim radionicama na temu jeseni nije nedostajalo malenih ručica, koje su izrađivale cvijeće od komušine, bojale jesenje plodove od glinamola, a posebno su zanimljivi bili materijali poput kukuruza i slame. Na štandovima je također bila bogata ponuda – od različitih etno-ekoproizvoda do zimnice, paprike, pekmeza, meda i vina baranjskih OPG-ova. Klince i klinceze razveselili su braća Saša i Zoran Gerber, koji su ih zabavljali izrađujući cvjetiće, srca i mačeve od balona, a maštu im je posebno zagolicala mađioničarska predstava. Kad se sunce povuklo, na darđansku su otvorenu pozornicu izišle pjevačke skupine iz Osječko-baranjske županije, a pečat njihovom nastupu dala je bubnjarska skupina RitmOS iz Osijeka.

"Mi smo prezadovoljni jer smo napravili ono što smo htjeli, a to je da našim mještanima i svim zainteresiranima pružimo jedan lijep, sadržajan dan na otvorenom uz naše jezero", zaključila je novoizabrana predsjednica udruge Dušana Marić. Pečat cjelodnevnom druženju dala je tamburaška skupina "Tamburaši sa salaša".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok