MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 20. 09. 2015.

Nesebična pomoć bliskoistočnim izbjeglicama

Selfi s izbjeglim SirijcimaSelfi s izbjeglim Sirijcima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak prijepodne, 18. IX. 2015. godine, dok su belomanastirske ulice bile preplavljene bliskoistočnim izbjeglicama, "Oazinoj" projekt-koordinatorici Vesni Nedić, koja se tada s drugim volonterima i volonterkama nalazila u šatoru Crvenog križa u prihvatnom centru za izbjeglice u Osječkoj ulici, javila se telefonom Osječanka Anita sa željom da se i ona volonterski uključi u pružanje pomoći.

Iako joj je rečeno da trenutno ima dovoljno volontera i da će biti pozvana čim stanje postane alarmantno, gospođa Anita nije željeza sjediti skrštenih ruku, nego se samoinicijativno uputila prema Belom Manastiru. Usput je srela dvije izbjegličke obitelji kako s djecom pješače prema Osijeku. Zaustavila se i odlučila ih prevesti svojim automobilom, dakako besplatno. Kako svi nisu mogli stati u auto, prvo je do osječkog kolodvora prevezla dvije žene, dvoje djece i jednog muškarca, a onda se vratila po još dva muškarca, kojima su se u međuvremenu pridružila još četvorica izbjeglica.

Taj svoj angažman Anita je slikama i opisom uz svaku sliku zabilježila u fotoalbumu "Hrvatska & Siria ♥" na svojoj FB-stranici. Tek kad je to zabilježeno i na FB-stranici web-portala SiB.hr saznali smo da se radi o Osječanki Aniti Plišo Vidaković. Svaka Vam čast, Anita. Tim svojim nesebičnim činom upisali ste se među "Oazine" volontere.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok