MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 10. 06. 2015.

Radionice u Osnovnoj školi Bilje (4)

Odjel 3.b učiteljice Ane ŠkrnjugOdjel 3.b učiteljice Ane Škrnjug(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nižim razredima Osnovne škole Bilje, a u sklopu "Oazinog" projekta "Budi i ti za NE nasilje", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, održane su i četvrte radionice nenasilne komunikacije. Vodili su ih, svatko u svome odjelu, učitelji i učiteljice: Silvija Tibor Kovač (1.a), Lajoš Berdalović (1.b), Ilonka Milić (2.a), Zora Jerković (2.b), Ivana Nićin (3.a), Ana Škrnjug (3.b), Renata Lazar (4.a) i Biljana Svrtan (4.b), a sve uz monitoring "Oazine" vanjske suradnice, diplomirane učiteljice Sofije Petrović iz Belog Manastira.

U 1. i 2. razredu održana je radionica "Kako rješavati sukobe", a u 3. i 4. razredu "Nenasilno rješavamo sukobe", u kojima se učenici upoznaju s tim kako će lakše uočavati svakodnevne konfliktne situacije te vježbaju umijeće konstruktivnog rješavanja sukoba i logiku pomicanja motrišta s argumentiranja o tome tko je u pravu na prepoznavanje stvarnog interesa svake strane u sukobu. Učenicima se takve aktivnosti sviđaju, a naročito im se dopadaju igre ulogā, u kojima mogu steći slična iskustva u kojima rješavaju sukobe i primjenjuju stečena znanja nenasilnog rješavanja konfliktnih situacija. Kao jedini problem učitelji navode veliki broj učenika u odjelima pa su za provođenje radionica potrebna dva školska sata.

Pročitano 1643 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok