MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 05. 05. 2015.

Obilježen Svjetski dan astme

'Alergija je kad nešto pomirišeš pa kišeš''Alergija je kad nešto pomirišeš pa kišeš'

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 5. V. 2015. godine, s početkom od 10 sati, na belomanastirskom Trgu slobode obilježen je Svjetski dan astme u organizaciji Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga". Na taj dan ukazuje se na probleme s kojima se susreću alergičari i astmatičari te objašnjava kako spriječiti te probleme, odnosno kako prepoznati simptome.

Kroz razgovore i putem pisanih materijala "Alergini" aktivisti nastojali su zainteresirati građane Belog Manastira za probleme s alergijama i astmom. A kako se alergije većinom javljaju kod djece, i ove godine u obilježavanju Svjetskog dana astme sudjelovali su polaznici belomanastirskog Dječjeg vrtića "Cvrčak", kao i učenici nižih razreda Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman". Oni su svojom prisutnošću i smiješnim odgovorima razveselili sve okupljene.

Na pitanje dr. Ksenije Marijanović: "Što je to alergija?"djeca su davala različite odgovore, poput toga da je alergija kada nešto pomirišeš pa kišeš ili kada te svrbi koža. Nakon toga uslijedile su igre za djecu, organizirane u sklopu takmičenja među njima, i crtanje kredama po pločniku.

(Fotoalbum na "Alerginoj" FB-stranici)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok