MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 28. 04. 2015.

Održana javna tribina u Belom Manastiru

Sprječavanje zlouporaba ugovora o uzdržavanju starijih osobaSprječavanje zlouporaba ugovora o uzdržavanju starijih osoba

(Fotoalbum se može vidjeti na FB-profilu MU)

U utorak, 28. IV. 2015. godine, s početkom u 17 sati, u prostorijama Matice umirovljenika Grada Belog Manastira održana je javna tribina o sprječavanju zlouporaba ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju starijih osoba. Tribinu su organizirali Mirovna grupa Oaza i osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava u suradnji s Maticom umirovljenika. Na tribini je bilo dvadesetak zainteresiranih osoba, koje je na samom početku "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić upoznala s radom i socijalnim programima Mirovne grupe Oaze.

Potom je pravna savjetnica Marija Milčić iz Centra za mir objasnila prednosti i mane ugovora o dosmrtnom odnosno doživotnom uzdržavanju. U slučaju dosmrtnog uzdržavanja prijenos vlasništva stupa na snagu odmah nakon potpisivanja ugovora, a kod doživotnog uzdržavanja prijenos vlasništva (najčešće nekretnine) stupa na snagu u trenutku smrti primatelja uzdržavanja.

Javna tribina organizirana je u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Pročitano 1151 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok