MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 17. 04. 2015.

Prvi Hrvatski ruralni parlament (drugi dan)

Terenska radionica u tvrtki "Bor-plastika"Terenska radionica u tvrtki "Bor-plastika"Petak, 17. IV. 2015. godine, bio je drugi dan Prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta (HRP), čije su se aktivnosti uglavnom odvijale u Hotelu Patria u Belom Manastiru. Nakon odrađenog prvog dana, drugi dan započeo je uvodom u tematske radionice (9-10 sati) i razgovorom s predstavnicima ministarstava, EU-parlamentarcima i članovima Evropskog socijalnog i gospodarskog odbora (EGSO; 10-12), a nastavio se tematskim terenskim radionicama na osam lokacija u Baranji i Slavoniji (12-18:30).

Sudionicima je organiziran prijevoz na osam obližnjih lokacija (Citadela kod Belišća, "Na orlovom putu" kod Bilja, "Ivica i Marica" u Karancu, "Bor-plastika" u Kneževim Vinogradima, BIOS u Osijeku, OPG Novačić u Popovcu, Kulturni i znanstveni centar "Milutin Milanković" u Dalju te u Batini) na kojima su razmatrana odabrana pitanja i predlagana rješenja. Dan je završio "baranjskom večerom".

Hrvatska europarlamentarka Marijana Petir, koja se bavi poljoprivredom i ruralnim razvojem, rekla je da Evropska Unija cijeni onog tko proizvodi hranu i teži očuvanju ruralnog područja te dodala da Hrvatska te mogućnosti do sada nije iskoristila. Drugi hrvatski europarlamentarac Jozo Radoš također je naglasio da ni jedna hrvatska politika do sada nije uspjela značajnije doprinijeti bržem razvoju ruralnih područja i sačuvati ljude u njima. On se u EU-parlamentu bavi maksimalnim uvođenjem interneta na ruralnim područjima, što je mali, ali značajni dio njihovog razvoja i približavanja urbanim sredinama.

(Opširnije: "Glas Slavonije";
foto: Boris Munk, "Slap")

Pročitano 1616 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok