MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 25. 02. 2015.

Promovirana brošura "Romi u Baranji"

Ana-Marija Posavec, Stevan Mihajlović, Lea VadasAna-Marija Posavec, Stevan Mihajlović, Lea Vadas(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 25. II. 2015. godine, s početkom u 18 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održana je promocija brošure "Romi u Baranji" (27 stranica), koju je uredila Ana-Marija Posavec, a izdala belomanastirska Udruga baranjskih Roma. Ta udruga osnovana je 2008. godine i od tada se trudi poboljšati životne uvjete u kojima žive baranjski Romi, ali i integrirati ih u širu zajednicu i eliminirati diskriminaciju.

- Već duže vrijeme planiramo objavu jedne ovakve publikacije, koja bi na jednom mjestu dala pregled prošlosti i sadašnjosti romske zajednice u Baranji. Od srca zahvaljujem svima koji su nam pomogli u ostvarenju našeg cilja – rekao je Stevan Mihajlović, predsjednik Udruge baranjskih Roma. Urednica brošure Ana-Marija Posavec, pak, ovako je opisala to izdanje:

- Ova romska monografija kroz svoj sadržaj govori o povijesti i porijeklu Roma, uvjetima u kojima žive, društvenoj organizaciji, romskoj književnosti i slično.

Publika na promocijiPublika na promocijiPromociju je vodila Lea Vadas, glumica Gradskog kazališta Beli Manastir, pred šezdesetak posjetilaca, među kojima su bili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Jadranka Sabljak, zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Predrag Stojanović, koji je i pozdravio skup, te načelnik Općine Darda Anto Vukoje. U promociji su učestvovali i romski svirači iz Darde Mile Bugarinović, Mihajlo Jovanović i Ratko Nikolić, koji su na harmonici, begešu i tamburi izveli nekoliko romskih pjesama.

Brošura je štampana na finom papiru i s koricama u boji, ali u svega 50 primjeraka. U financiranju tog izdanja učestvovali su Savjet za nacionalne manjine RH, općine Kneževi Vinogradi i Popovac te Udruga ZANTO iz Karanca.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok