MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 05. 02. 2015.

Mili Lečić nagrada za "Baranjski zalogaj"

Mila Lečić iz Belog Manastira (desno)Mila Lečić iz Belog Manastira (desno)U četvrtak, 5. II. 2015. godine, osječko-baranjski župan dr. sc. Vladimir Šišljagić na prigodnoj svečanosti uručio je priznanja dobitnicima nagrada za najbolju poduzetničku ideju u 2014. godini. Takva priznanja i nagrade Osječko-baranjska županija dodjeljuje već osmu godinu zaredom, a sve u svrhu poticanja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Najvišu nagradu od 15.000 kuna dobila je Tanja Putar iz Višnjevca i to za ideju pod nazivom solarno strašilo. Drugu i treću nagradu u iznosu od 10.000 i 5.000 kuna osvojili su obrt "Centurion" iz Bistrinaca (pneumatski upravljana ručna dizalica) i Mila Lečić iz Belog Manastira ("Baranjski zalogaj").

Ostale nagrade u iznosu od 3.000 kuna dobili su Mario Ravlić iz Osijeka (višenamjenski modularni namještaj od kartona), tvrtka "Advertam" iz Osijeka ("Baranja na dlanu"), zajednički Lidija Filakov iz Gajića, Sanja Tadijan iz Donjeg Miholjca i Ivana Bijelić iz Ivanovca (proizvodnja humusa), Darko Kerovec iz Osijeka (zaštita okoliša preradom otpada u humus), Lara Liović-Nadaždi iz Čepina ("Energea kompost"), Gabriel Schleis iz Đakova (košnice za povećanu proizvodnju voska), Marija Bognar iz Đakova (osnivanje tvrtke "Agro-rent"), Margareta Lekić iz Osijeka (ideja "Margareta"), Matija Kovačević iz Osijeka (proizvodnja ulja od koštica grožđa) i Davor Bogut iz Belog Manastira (kišobran za vjetrovito vrijeme).

Na listi najboljih poduzetničkih ideja visoko mjesto zauzela je Belomanastirka Mila Lečić, koja je osvojila 3. nagradu za ideju "Baranjski zalogaj". Ideja projekta je plasirati na tržište inovativni proizvod koji će se sastojati od dvije osnovne sirovine: domaće svinjske masti i mljevene začinske paprike (slatke ili ljute), spojene u jedan proizvod. Cilj je omogućiti turistima doživljaj okusa baranjskog djetinjstva.

Nagrađeni su još dvoje Baranjaca: Lidija Filakov iz Gajića za zajedničku ideju proizvodnja humusa i Belomanastirac Davor Bogut za ideju kišobran za vjetrovito vrijeme.

(Videoprilog može se vidjeti ovdje)

Pročitano 1763 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok