MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 04. 02. 2015.

Međunarodna konferencija o razvoju socijalnih usluga

Organizatori udruga 'Breza' i Grad OsijekOrganizatori udruga 'Breza' i Grad OsijekU srijedu, 4. II. 2015. godine, s početkom u 9 sati, u Hotelu Osijeku održana je međunarodna konferencija s ciljem daljeg razvoja socijalnih usluge, kao i razvoja inovativnih modela suradnje jedinica lokalne samouprave (JLS), institucija i organizacija civilnog društva koje se bave pružanjem socijalnih usluga. Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak predstavnika JLS, škola, institucija i nevladinih organizacija s područja Osječko-baranjske županije. "Oazu" je predstavljala projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Konferenciju su organizirali Udruga za rad s mladima Breza i Grad Osijek, u suradnji s Osječkim vijećem za razvoj socijalnih usluga i jedna je od aktivnosti projekta "Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga".

Nakon kratkog predstavljanja razvoja socijalnih usluga u Osječko-baranjskoj županiji i značenja razvoja socijalnih usluga za lokalnu zajednicu, dva zanimljiva predavača predstavila su ono čime se bave.

Franci BuljatFranci BuljatRichard ParsonsRichard ParsonsFranci Buljat, glavna i izvršna ravnateljica Australian Croatian Community Services iz Melbournea upoznala je prisutne sa socijalnim uslugama i međusektorskom suradnjom u Australiji (suradnjom vlasti i organizacija civilnoga društva), a posebno se osvrnula na svoje iskustvo u radu sa starijim osobama.

Nakon nje Richard Parsons iz humanitarne organizacije "Trussell Trust" predstavio je socijalne usluge i međusektorsku suradnju u Velikoj Britaniji. Podijelio je svoje iskustvo u razvoju banaka hrana i podrške socijalno ugroženim osobama u Velikoj Britaniji i iskustvo u radu s mladima koji izlaze iz institucija u Bugarskoj.Publika na konferencijiPublika na konferenciji

(Opširnije: ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok