MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 14. 01. 2015.

Sastanak u Matici umirovljenika

Ružica Joh i Katica Ničin (u sredini)Ružica Joh i Katica Ničin (u sredini)U srijedu, 14. I. 2015. godine, u pola deset prijepodne, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić i Ana Jeličić došle su u na dogovoreni kratki sastanak u "Maticu umirovljenika Grada Beli Manastir". Pored nekolicine umirovljenika (penzionera), koji su došli izmjeriti tlak i regulirati članarinu za 2015. godinu, tu su bile još i predsjednica Katica Ničin te tajnica Ružica Joh.

Razgovaralo se o aktivnostima "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Na tom projektu su osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava te Grad Beli Manastir partneri, a "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir", Matica umirovljenika Općine Darda i Matica umirovljenika Grada Osijeka suradnici.

Na proljeće će u Belom Manastiru "Oaza" i prvospomenuta Matica organizirati javnu tribinu u svrhu informiranja o ugovorima o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju starijih osoba i sprečavanju zloupotreba takvih ugovora. Predavanje o toj temi održat će pravnica iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

Za vrijeme sastanka Ana Jeličić je zamolila prisutne da popune anketne listove kojima "Oaza" istražuje potrebe za aktivnostima koje bi mogle unaprijediti kvalitetu življenja onih osoba starijih od 60 godina koje žive same u svojim kućama i stanovima.

Pročitano 1242 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok