MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 24. 05. 2018.

U Suljošu održan prvi "Kiflica-fest"

Pobjednica Marija LasloPobjednica Marija Laslo(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje ili ovdje)

U četvrtak, 24. V. 2018. godine, od 17 do 23 sata, u Restoranu Panon u Kneževim Vinogradima (koje narod zove Suljoš!) i u suradnji s osječkom udrugom "Snaga kulture", održan je prvi "Kiflica-fest", natjecanje osječkih i baranjskih umirovljeničkih udruga u spravljanju domaćih slanih kiflica od dizanog tijesta, pod motom: čuvanje i njegovanje domaće nematerijalne baštine.

Na natjecanju, popularno zvanom i "Kiflicijada", sudjelovale su predstavnice Matice umirovljenika Grada Beli Manastir, Mađarske kulturne udruge (MKU) "Pélmonostor" iz Belog Manastira, Udruge Umirovljenici zajedno Osijek, Udruge umirovljenika Grada Osijeka, Udruge umirovljenika Općine Kneževi Vinogradi te Kluba 60+ Osijek.

Natjecanje je održano u Svečanoj sali Iris, program je vodio Davor Horvat, predsjednik udruge "Snaga kulture", a predsjednica ocjenjivačkog suda bila je Maja Gradinjan Centner, magistrica nutricionizma i znanosti o hrani. Za pobjednicu prvog "Kiflica-festa" proglašena je Marija Laslo, članica belomanastirskog MKU-a "Pélmonostor", kojoj je dodijeljena nagrada "Zlatna kiflica" (koja ipak nije bila od pravog zlata!) te diploma "Šampion prvog Kiflica-festa" i nagrada sponzora. Ostale natjecateljice dobile su utješne nagrade.

Slasne domaće kiflice od dizanog tijestaSlasne domaće kiflice od dizanog tijestaTokom večeri održan je i turnir u minipikadu, na kome je prvo mjesto osvojila Milka Pavlović, drugo Željka Gašparović, a treće Ljubica Pavlović. Prvoplasirana i trećeplasirana igračica su članice Udruge Umirovljenici zajedno, a drugoplasirana je članica Udruge umirovljenika Grada Osijeka, što znači da su Osječanke uvjerljivo pobijedile Baranjke.

"Kiflica-fest" bila je prilika za druženje uglavnom članica i ponekog člana šest udruga koje okupljaju umirovljenike te za predstavljanje aktivnosti koje umirovljenici provode tokom godine. U glazbeno-zabavnom programu dramskom izvedbom sudjelovala je Dušanka Stojnović, koja živi u osječkom Domu za starije i nemoćne, te pjevačkim nastupom Pjevački zbor "Martinus", koji djeluje pri Matici umirovljenika Grada Beli Manastir. Za posjetitelje je, na koncu, organizirana i nagradna igra prijelaz preko opasnog potoka uz pomoć plutajućih oblica.

(Foto: Josip Ivković)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok