MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 13. 12. 2014.

Prikupljano 859 kuna za besplatne tople obroke

Bernard Ćulibrk i Berta GubićBernard Ćulibrk i Berta Gubić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 13. XII. 2014. godine, s početkom u 10 sati, na glavnom belomanastirskom Trgu slobode Mirovna grupa Oaza organizirala je prikupljanje donacija za besplatne tople obroke, koji se svakog radnog dana dostavljaju na kućne adrese 40 starih i nemoćnih osoba na području Grada Belog Manastira. Radi se uglavnom o osobama s vrlo malim ili nikakvim primanjima, koje određuje Centar za socijalnu skrb. Obroci se pripremaju u Crvenom križu Osijek i dovoze u Beli Manastir, gdje ih preuzima "Oazin" vozač i razvozi do korisnika.

Socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka "Oaza" pruža već četvrtu godinu, a financiraju je Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Beli Manastir. Za neradne dane ranije su korisnici dobivali suhe obroke, ali su oni ukinuti nakon što je ministarstvo smanjilo sredstva. Stoga se sada dešava da za vjerske i državne praznike, kad većina građana ima bogatije menije, "Oazini" korisnici ne dobivaju ništa. Da tako ne bi bilo koncem ove godine, "Oaza" je organizirala prikupljanje donacija građana, prodavajući predmete izrađene na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama za žene (ponedjeljkom i utorkom od 18-20 sati) i za djecu (petakom od 18-20 sati).

U akciji su, uz "Oazine" aktiviste Anu, Dubravku, Jelenu, Jovana, Nenu, Stelu i Vesnu, učestvovali i Berta Gubić i Bernard Ćulibrk, članovi Dječje kreativne zadruge "Oazica". I oni su animirali građane koji su prolazili Trgom, objašnjavali im zašto je pokrenuta akcija, nudili im da izaberu neki od izloženih suvenira... Uz njih nije bilo teško provesti takvu akciju. Hvala im na pomoći!

A rezultat nije izostao: građani su donirali – 859 kuna. Za taj novac kupit će se po 40 obroka, koje će "Oazini" korisnici dobiti za – Božić i Novu godinu.

Pročitano 1280 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok