MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 12. 2014.

U Osijeku izložba slika s kolonije "Đola 2013"

Petar Matić i Ljeposava GruborPetar Matić i Ljeposava GruborU petak, 12. XII. 2014. godine, u prostorijama Pododbora Osijek SKD-a "Prosvjeta", otvorena je izložba slika s X. likovne kolonije u Dardi "Đola 2013''. Koloniju i izložbu organizirali su Pododbor Darda iste organizacije i Likovna radionica ''Petar Dobrović''. Izlagalo je 35 umjetnika, što akademskih slikara, što afirmiranih amaterskih umjetnika, koji su se predstavili s 35 slika. Izložbu je otvorio Zdenko Čikara, predsjednik Pododbor Osijek, a o izložbi je govorio Petar Matić, darđanski profesor i kustos, koji je, između ostaloga, istakao:

- Tematski i likovno svaki učesnik je ostao dosljedan sebi. Uglavnom je slikan pitomi baranjski pejzaž, prepun boje i svetlosti. Paleta je snažna, pastuozna i gusta. Osim u nekoliko izuzetaka, slikari koriste postupak plošnog i pikturalnog postavljanja boja i na tragu su impresionizma i ekspresije.

- Darđanska likovna kolonija nadišla je sebe po sveukupnoj strukturi slikara: od kulturne, preko nacionalne do likovne različitosti. Opravdano je da se pošalje apel da napokon, nakon deset godina trajanja, kolonija Likovne radionice ''Petar Dobrović'' pređe u fazu salonskog i galerijskog rada.

U programu otvaranja učestvovala je i gđa Ljeposava Grubor iz Darde, koja je čitala odlomke iz "Zaveštanja Stefana Nemanje" svome sinu Sv. Savi te stihove iz ''Pesme o pesmi'' Jovana Jovanovića Zmaja.

Pročitano 1481 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok