MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 28. 10. 2014.

Enigmatski dan na Sajmu knjiga

Enigmatičari (prva grupa) pred Halom 1 Beogradskog sajmaEnigmatičari (prva grupa) pred Halom 1 Beogradskog sajmaUtorak, 28. X. 2014. godine, bio je "Enigmatski dan" na 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. U Hali 1 Beogradskog sajma okupilo se pedesetak enigmatičara, uglavnom iz Beograda, ali i iz Baljevca (Rade Goljović), Crvenke (Anica Milošev), Jagodine (Miroslav Živković), Kikinde (Slavko Bovan), Kljajićeva (Milutin Tepšić), Loznice (Sreten Perić), Nove Pazove (Jovan Vuković), Pančeva (Momir Paunović), Smedereva (Karlo Vereb), Šimanovaca (Vladimir Šarić)… Nekolicina enigmata stigla je iz Hrvatske: iz Belog Manastira (Jovan Nedić), Osijeka (Josip Dubrović), Privlake (Ilija Ozdanovac) i Zagreba (Dragana Milić, Boris Nazansky, Ranko Skopal), ali i Štefan Markovič iz Ljubljane.

Prvo je u 11 sati održan enigmatski skup u organizaciji Milorada Živanića, predsjednika Enigmatskog saveza Srbije (ESS), na štandu izdavačke kuće "Prometej" (vidjeti i ovdje), velikog sponzora Susreta enigmata Srbije (opširnije vidjeti ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje). Na tom skupu proglašeni su pobjednici konkursa ESS-a za anagram na temu "Sastanak enigmata na Beogradskom sajmu knjiga" (opširnije vidjeti ovdje i ovdje).

Enigmatičari su posjetili i štand izdavačke kuće "Alma", koju vodi dr. Đorđe Otašević, također enigmat (opširnije vidjeti ovdje), zahvaljujući kome je od 13 do 13:45 u Dvorani "Borislav Pekić" u Hali 1A održana promocija knjige "Ukrštanje reči u srpskoj enigmatici" (opširnije vidjeti ovdje i ovdje). O knjizi su govorili Miroslav Živković i Momir Paunović te autori Miroslav Lazarević, Jovan Vuković i Miodrag Tošić. To je bila prva promocija neke enigmatske knjige na Sajmu knjiga.

(Fotografija posuđena s bloga Slavka Bovana)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok