MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 21. 10. 2014.

Rad "Oazinog" internet-kluba (IX/2014)

Internet-klub dijeli prostor s Burzom odjeće i obućeInternet-klub dijeli prostor s Burzom odjeće i obućeU mjesecu rujnu 2014. godine "Oazin" internet-klub i dalje posjećuju njegovi stalni korisnici: mali, veliki, školarci, nezaposleni… Ukupno ih je bilo 329. I pored nedavne reorganizacije "Oazinog" prostora, svi oni uvijek nađu mjesto za sebe i, naravno, najviše vole onaj "svoj" kompjuter. A svi nešto traže na internetu, čitaju, razgledaju…, djeca se poigraju ili rade zadaću. U proteklom mjesecu petnaestak osoba koristilo je i usluge printanja. Obično su to molbe, slike, popisi knjiga za školu, redovi vožnje i slično.

Jednom prilikom dva su se dječaka razgalamila oko nekog spora, već je bilo došlo do "usijanja", ali ih je dežurna osoba upozorila na kućna pravila pa su samo "otkomentirali": "Pa ovdje se ne smije ni razgovarati!" Svakako da se smije razgovarati, ali ne na taj način. I otišli su kući uz uobičajeno drugarsko ćaskanje.

Jedan bivši stalni posjetilac, nakon duže zabrane pristupa Internet-klubu zbog nekog "grijeha", obrlatio je dežurnu tetu da mora hitno napraviti nešto za zadaću. I dok je ona radila mjesečne izvještaje, on je snimao – pjesme! Ali, sve se sazna pa tako i to da je "nasanjkao" još nekoliko kolega. A kakav će slijed događaja u nastavku biti, ostaje da se vidi.

Pošto je "Oazina" burza odjeće i obuće prostorno povezana s Internet-klubom, svatko tko dolazi u Burzu, svrati i u Internet-klub, ali i obratno. A dežurna teta, baveći se s oba posla istovremeno, zapitala se kome bi od prisutnih u Internet-klubu (od onih koji primaju socijalnu pomoć) pristajao neki od odjevnih predmeta iz Burze. I tako su prošlog mjeseca dva dječaka dobila odjeću potrebnu za školu, a jedan mladić nešto garderobe za rad u poljoprivredi.

Ali cipele i dalje nedostaju i ostaju problem jer te male noge sve živo iznose i istroše i, naravno, da se onda takva obuća ne može poklanjati. A ako nema takvih poklona, ni oni koji ih baš trebaju ne mogu ih dobiti iz "Oazine" burze pa taman stoti put u Internet-klub došli, a kroz Burzu – prošli.

Pročitano 953 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok