MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 20. 10. 2014.

Poziv na predavanje "Iran – Perzijska priča"

Iranski grad KomIranski grad KomCentar za kulturu Grada Belog Manastira organizira putopisno predavanje uz prezentaciju "Iran – Perzijska priča, 2. dio". Predavač: profesorica Mira Pavlica-Stojčević. Predavanje će se održati u četvrtak, 23. X. 2014. godine, u 19 sati, u Velikoj vijećnici u zgradi P+8 u Belom Manastiru. Ulaz je slobodan.

U drugom dijelu putovanja po Iranu predavačica nas vodi do iranske prijestolnice, višemilijunskog Teherana i grada Koma (na slici), utvrde islama, a zatim slijede manje poznati krajevi.

Orlovo gnijezdo ili Alamut, visoko iznad plodne doline, jedno je od mjesta na kojima su se obučavali asasini (ubojice-mučenici). Upoznat ćete iranski Kurdistan i njegov glavni grad, drevni Sanandadž, kao i Luristan, zemlju ponosnih plemenskih nomada. I ostali gradovi u iranskim regijama na zapadu zemlje po zanimljivosti nimalo ne zaostaju za najpoznatijim turističkim odredištima, a zeleni brežuljci i uspavane doline suprotnost su pustinjskom području na jugu.

Pročitano 1673 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok