MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 26. 09. 2014.

Stručni skup povodom 10. obljetnice HAW-a

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u ZagrebuNacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu organizirala je petak, 26. IX. 2014. godine, Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba, na kojem su prikazani različiti pristupi u području arhiviranja internetskih sadržaja te načini njihovog prikupljanja, čuvanja i korištenja. Na skupu je bio i administrator "Oazine" web-stranice Jovan Nedić.

Skup je bio posvećen i pravnim, tehnološkim, društvenim i kulturološkim aspektima arhiviranja weba, kao i podizanju svijesti u javnosti o važnosti takvog arhiviranja, koje NSK radi u suradnji sa Sveučilišnom računskim centrom (SRCE). Skupom se također htjelo istaknuti ulogu nacionalne knjižnice u suvremenom informacijskom okruženju te potaknuti korištenje arhiviranih sadržaja u različitim istraživanjima.

Među stotinjak učesnika i predavača bili su i dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, Jelena Đurović, direktorica Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević", Jovan Tasevski, predstavnik Nacionalne i univerzitetske biblioteke Makedonije "Sv. Kliment Ohridski", Svetlana Jančić, v.d. direktora Narodne biblioteke Srbije, Martina Rozman Salobir, ravnateljica slovenske Narodne in univerzitetne knjižnice, te Dunja Seiter-Šverko, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Osim na stručnom skupu, nabrojani direktori i predstavnici učestvovali su i na trećoj Konferenciji ravnatelja nacionalnih knjižnica Jugoistočne Europe, na kojoj su razgovarali o dosadašnjoj suradnji i njenom pospješivanju kroz buduće zajedničke projekte.

(Program skupa i prezentacije
predavanja mogu se vidjeti ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok