MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 17. 03. 2009.

Beli Manastir u emisijama "Lijepom našom" i "Hrvatska uživo"

Snimanje priloga za Hrvatsku uživo
SKUD Jovan Lazić na HRT-u

U srijedu, 11. II. 2009. godine u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani pred mnogobrojnom publikom snimljena je HRT-ova emisija "Lijepom našom". Uz brojne poznate pjevače i svirače s područja Osječko-baranjske županije, svoj pjevački talent pokazali su i gradonačelnik Belog Manastira dr. Davorin Bubalović i dogradonačelnik Vladimir Kedmenec.

Snimanje priloga za Hrvatsku uživo
HKUD Beli Manastir

Na snimanju su nastupili "Slavonski bećari", "Šokačka grana", "Ravnica", "Lyra", HKUD Beli Manastir, MKU "Pélmonostor", Vlatka Kopić Tena, Blanka Došen, Stjepan Jeršek Štef, "Zvona", "Džentlmeni", Krunoslav Kićo Slabinac i drugi. Kasnije su (1. III. i 8. III. u 17.00 odnosno 16.55 sati) na malim ekranima prikazane dvije jednosatne emisije, čiji je pokrovitelj bio Grad Beli Manastir, a suorganizator Turistička zajednica (TZ) Baranje. Emisija "Lijepom našom" već je jednom snimana u Belom Manastiru, a emitirana je uživo iz kinodvorane.

Već 17. III. 2009. godine Hrvatska televizija ponovo emitira, ovaj put direktno u emisiji "Hrvatska uživo" (16:10 – 17:45 sati), priloge iz belomanastirske Nastavno-sportske dvorane. Ovaj put, uz HKUD Beli Manastir, nastupila je i mlađa grupa SKUD-a "Jovan Lazić". Time se vjerovatno željelo amortizirati nezadovoljstvo srpskih političkih i društvenih predstavnika zbog nespominjanja najbrojnije belomanastirske (i baranjske) nacionalne manjine u emisijama "Lijepom našom" i nepozivanja srpskih KUD-ova na snimanje tih emisija.

Bilo je predviđeno da KUD-ovi nastupe ispred Nastavno-sportske dvorane, ali su se - zbog kišice koja je tada počela padati - folkloraši izmiješali s brojnim sportašima koji su u to vrijeme trenirali u dvorani.

Pročitano 1392 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok