MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 25. 08. 2014.

Zaživjela "Oazina" burza odjeće i obuće

Odjeća donirana 'Oazinoj' burziOdjeća donirana 'Oazinoj' burzi"Oazina" burza odjeće i obuće, namijenjena ugroženim stanovnicima s područja Grada Belog Manastira, sasvim je lijepo zaživjela. "Oaza" je nabavila plakar s harmonika-vratima i ladicama za odlaganje i sortiranje odjeće po vrstama (bluze, džemperi, hlače, jakne, kaputi, kompleti, košulje, mantili, pidžame, suknje, veste, donji veš…), zatim po uzrastu (odrasli i dječja garderoba) te po sezoni (ljetna i zimska garderoba). Nabavljen je i komplet plastičnih vješalica za gornje velike odjevne predmete kako se slaganjem ne bi zgužvali, sada stoje obješeni u ormaru.

Od već postojećeg namještaja u svom prostoru, "Oaza" je složila pultove i police koji sasvim dobro služe novoj svrsi, a planira se i ugrađeni zidni ormar jednim dijelom prenamijeniti za burzu kako bi se odjeća mogla sortirati i po veličini. Za sada se obuća drži u kutijama ispod pulta, što nije dobro rješenje jer nije dovoljno vidljiva, ali nove ideje o što funkcionalnijem razmještaju robe koja se zaprima još uvijek su aktualne.

Zahvaljujući raznim načinima oglašavanja, ali i trudu "Oazinih" aktivist(ic)a, roba svakodnevno pristiže, ali se ne gomila, već relativno brzo odlazi korisnicima, koji češće navraćaju da vide ima li u "Oazi" baš ono što njima treba.

Potrebna ulazno-izlazna dokumentacija uredno cirkulira, a Oaza "apelira" na donatore da poklonjeno bude čisto i upotrebljivo. Ukoliko roba duže stoji, ide na "osvježenje" u "Oazin" iz ranijih projekata ustrojen vešeraj. Isto tako prilikom zaprimanja roba se pregleda i izdvaja ono što je za popravak, koji vrši "Oazina" gerontokrojačica na strojevima koje "Oaza" također posjeduje (šivaća mašina i endlerica).

Pročitano 1227 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok