MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 14. 08. 2014.

Obilježavanje Međunarodne godine OPG-ova

Okrugli stol za OPG-ove u PopovcuOkrugli stol za OPG-ove u Popovcu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 14. VIII. 2014. godine, u sklopu tradicionalne svetkovine Velike Gospe i u suradnji s Općinom Popovac, LAG Baranja organizirao je okrugli stol na temu "Obilježavanje 2014. kao Međunarodne godine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava". Okrugli stol je organiziran na popovačkom OPG-u Tatjana Novačić, a prisustvovalo mu je 30-ak predstavnika baranjskih OPG-ova i udruga koje se bave proizvodnjom hrane.

Inicijativa za održavanje takvih okruglih stolova za OPG-ove temelji se na odluci Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, koja je 2014. godinu proglasila Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. LAG Baranja se, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, aktivno uključio u obilježavanje te će tijekom 2014, kroz više manifestacija, konferencija i posjeta OPG-ovima, pokušati doći do definicija, rješenja i preporuka što je danas OPG u Hrvatskoj i kakva obiteljska poljoprivredna gospodarstva želimo.

Cilj aktivnosti je promicanje, razvijanje i jačanje svih vrsta poljoprivrede usmjerene na obitelj kao društveno vrijedan te gospodarski i ekološki održiv model.

Voditeljica ureda LAG-a Baranja Lidija Dabić u svom uvodnom izlaganju govorila je o ulozi i značaju LAG-a Baranja u razvoju i jačanju malih baranjskih proizvođača, a načelnik Općine Popovac Zoran Kontak dao je svoj osvrt na suradnju između Općine Popovac i OPG-ova na njezinom području, kao i na planove za sljedeće razdoblje. Stručno predavanje na temu "Razvojna uloga malih proizvođača na području LAG-a Baranje" održala je doc. dr. sc. Snježana Tolić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok