MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 12. 08. 2014.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (VII/2014)

'Oazin' tim: Stela, Jelena, Vesna, Ana i Dubravka'Oazin' tim: Stela, Jelena, Vesna, Ana i Dubravka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Početkom sedmog mjeseca 2014. godine "Oaza" je započela s prikupljanjem i dijeljenjem odjeće i obuće našim socijalno ugroženim sugrađanima u sklopu projekta "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Donatori
U toku mjeseca robu su donirale 24 osobe. Doniranu robu činile su muške i ženske stvari (džemperi, hlače, jakne, košulje, suknje, majice, naočari te nešto malo posteljine, odjeće za bebe i za mlade te obuća).

Većina donatora svoje je stvari sama donijela u "Oazu". Pojedine pakete s donacijama pokupile su "Oazine" gerontodomaćice od svojih korisnica, a manji dio je doniran iz Osijeka. Dvije Osječanke, naime, kontaktirale su "Oazu" preko telefona ili Facebooka pa ih je posjetio "Oazin" član iz Višnjevca i donio njihove donacije.

Osobe koje doniraju robu potpisuju se na potvrdu o preuzetoj donaciji i uvode se u "Oazinu" evidenciju (popis osoba koje su donirale odjeću ili obuću). Potencijalne donatore koji žele pomoći obavještavamo preko lokalnih radiostanica, Facebooka ili osobno.

Poklonoprimci
Tokom sedmog mjeseca 50 osoba zatražilo je od "Oaze" pomoć i dobilo potrebne im stvari i to na taj način da im je jedna "Oazina" aktivistica uvijek bila dostupna kako bi im pomogla pri odabiru odjeće ili obuće. Osobe koje odaberu potrebne im stvari potpisuju se na potvrdu o preuzetoj pomoći (obrazac 2), a ujedno se evidentiraju u popis osoba koje su dobile odjeću ili obuću. Pomoć su uglavnom tražile ženske osobe, ali su odnosile odjevne predmete i za članove svojih obitelji.

Tim osobama donirano je sljedeće: džemperi, ženske i muške hlače, jakne, košulje, majice, zatim odjeća za bebe i za mlade, haljine, suknje, spavaćice, naočari, remenje, torbe, zavjese, cipele, čizmice, patike te kape, posteljina i šalovi. Krajem mjeseca i kutije s doniranom robom polako su se počele prazniti pa i dalje nastavljamo aktivnosti vezane za prikupljanje robe. Najveće potrebe pokazala su se za posteljinom, odjećom za bebe i za mlade te za obućom za sve uzraste, što smo i objavili na našoj fejsbukovskoj stranici "Oazina burza odjeće i obuće".

Evidencije
U sklopu ovog projekta postoje i dvije dodatne liste, a to su: "Popis osoba kojima treba odjeća ili obuća – informacije", na koju je do sada upisano devet osoba, od kojih samo za njih dvije nisu pronađene potrebne im stvari, i "Popis osoba koje žele donirati odjeću i obuću – informacije", na kojoj se sada nalazi 16 osoba, od kojih su pojedine već donirale svoju robu.

Kao zanimljivost vrijedi na kraju istaknuti da najstarija "Oazina" donatorica ima 94 godine, a poklonila je – odjeću za bebe.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok