MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 26. 07. 2014.

"Oaza" na "Akademiji blata"

'Oazin' štand na Ljetnom vašaru u Karancu'Oazin' štand na Ljetnom vašaru u Karancu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 26. VII. 2014. godine, na lokaciji "Kod Baje" u Karancu, održana je završna svečanost druge "Akademije blata" u organizaciji etnorestorana "Baranjska kuća", čiji je vlasnik Vladimir ŠkroboBajo.

Akademija je trajala tjedan dana, za koje vrijeme su se polaznici vratili u neko staro doba kad su se kuće zidale od ćerpiča ("prijesne cigle"), umiješene od gline (neki Baranjci bi rekli: "žute zemlje"), slame, pljeve i vode. Od tako izrađene cigle nastajale su, današnjim rječnikom rečeno, ekološke kuće kakva se može vidjeti i na spomenutom imanju gazda Baje.

Pored kuće se mogu vidjeti i prikladna krušna peć, kao i razni predmeti od gline. Uz završnu svečanost, na kojoj su polaznici akademije dobili diplome, organiziran je i Ljetni vašar u Karancu, na kome je sudjelovao manji broj izlagača s pomno uređenim štandovima sa suvenira i baranjskih delicija. "Oazine" predstavnice Stela i Ana trudile su se prikazati svu šarolikost s kreativnih radionica za žene, koja nije ostala nezapažena. Pa iako to zanimljivo događanje, nažalost, nije privuklo veći broj posjetitelja, "Oazine" predstavnice su zadovoljne jer su imale što pokazati, kao i s gostoljubivošću domaćina, a to se ne zaboravlja.

Pročitano 1339 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok