MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 05. 06. 2014.

Članovi LAG-a SremIN posjetili Baranju

Predstavljanje LAG-a Baranja sremskim lagovcimaPredstavljanje LAG-a Baranja sremskim lagovcima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak i petak, 5. i 6. VI. 2014. godine, Baranju su posjetili članovi Lokalne akcione grupe (LAG) SremIN iz Inđije, koja obuhvata teritorije Opštine Inđija i Opštine Ruma. Nakon što su se gosti smjestili u pansionu "Piroš čizma" u Suzi, za njih je organizirano predstavljanje LAG-a Baranja i primjera dobre prakse iz Baranje.

Prvo su Lidija i Stanko Dabić goste upoznali s LAG-om Baranja: kako je nastao, kako se financira, kako se došlo do lokalne strategije razvoja, s kojim se problemima sreće u radi itd. Potom su predstavljena tri primjera dobre prakse. Ljubomir Damjanović iz Općine Jagodnjak predstavio je prekogranični hrvatsko-mađarski projekt "Coolin".

Nakon toga "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić predstavila je rad Mirovne grupe Oaza: kad je i zašto nastala, kakva joj je bila misija na početku rada, a kakva je danas te koje aktivnosti provodi, s posebnim naglaskom na socijalni program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" i socijalnu uslugu "dostava besplatnih toplih obroka". Na kraju je predsjednica P.G.D.I.-ja Mirela Alagić predstavila projekt "Ruka prijateljstva", čiji su korisnici udomljena djeca i udomitelji.

Poslije zajedničkog ručka, baranjski i sremski lagovci posjetili su stari beljski vinski podrum u Kneževim Vinogradima, koji je na goste ostavio snažan dojam, i to kako prostorom i načinom poslovanja, tako i raznim suvenirima i izloženim vinima.

Pročitano 1280 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok