MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 29. 05. 2014.

Trinaesta Kulinijada u Jagodnjaku

Kulin do kulina...Kulin do kulina...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje – 331 fotografija)

I ove, 2014. godine mnogi proizvođači kulina / kulena pokazali su veliki interes za sudjelovanjem na tradicionalnom ocjenjivanju u Jagodnjaku, koje je održano u četvrtak (29. svibnja) i gdje ih se okupilo 107. Poslije ocjenjivanja šesteročlane komisije na čelu s emeritusom prof. dr. sc. Antunom Petričevićem, najboljima su se pokazali: Seoski turizam Novosel iz Gata (95 od 100 bodova), Tomislav Blažević iz Valpova (93,8 bodova) i OPG Barić iz Narda (93,6).

Osim te glavne atrakcije i izloženih "kulina na sve strane" u hali PZ "Naše selo", gdje su se poslije podjele nagrada kulini mogli i degustirati, organizatori manifestacije iz Općine Jagodnjak potrudili su se domaćinski pripremiti raznolik program za sve posjetitelje, kojih je bio popriličan broj i iz udaljenijih krajeva Hrvatske. Uz ocjenjivanje kulina, održani su likovna kolonija "Kulinijada 2014", radionica LAG-a Baranja, izložba "Vrijedne ženske ruke", defile konja i konjskih zaprega, smotra folklornih društava, koncert "Tamburaški tuš" te gitarijada.

Na svečanom otvaranju posjetiteljima se riječima dobrodošlice obratio Anđelko Balaban, načelnik Općine Jagodnjak, podsjetivši na lokalnu važnost kulina i proizvodnje kulina, od koje bi mogao živjeti veći broj Baranjaca, čime bi se smanjila i nezaposlenost. Velike pohvale toj tradicijskoj proizvodnji izrekao je i Željko Kraljičak, zamjenik osječko-baranjskog župana, ponudivši pomoć u promociji kulina / kulena kao proizvoda ovog podneblja koji ima svoje mjesto na tržištu Hrvatske i Europe.

Uz Općinu Jagodnjak, u organizaciji Kulinijade sudjelovali su PZ "Naše selo", LAG Baranja, Turistička zajednica Baranje, Osječko-baranjska županija i Ministarstvo poljoprivrede.

(Tekst i fotografije: Rajko Cicak)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok