MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 05. 2014.

Američki studenti posjetili "Oazu"

Esther Stonecypher i Gregory Cohoat (lijevo i desno) pred 'Oazinim' uredomEsther Stonecypher i Gregory Cohoat (lijevo i desno) pred 'Oazinim' uredom(Fotoalbumčić se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 21. V. 2014. godine, Lokalnu akcijsku grupu (LAG) Baranja posjetilo je dvoje studenata na magisteriju s Fakulteta za socijalni rad pri Sveučilištu u Indiani: Esther Stonecypher i Gregory Cohoat. Program njihovog posjeta Hrvatskoj, koji se odvija u okviru obrazovnog modula pod nazivom International Service Learning Course, osim upoznavanja s kulturom, tradicijom te načinom života ljudi u Hrvatskoj, ima za cilj upoznati se s programima i uslugama iz područja rada u zajednici i pružanja socijalnih usluga te razmjenu znanja, iskustava i metodologija rada.

Nakon što su lagovci studentima predstavili LAG Baranja i njegove ciljeve te način na koji se donosi i provodi lokalna razvojna strategija, studenti se posjetili Mirovnu grupu Oaza i udrugu P.G.D.I., s čijim aktivnostima su ih upoznale Vesna Nedić i Ana Rebrina. "Oaza" je studentima poklonila platnene vrećice s baranjskim motivom i natpisom "Baranja".

Nakon posjeta udrugama, lagovci su studente, u društvu s predstavnikom udrugu BURP (Darko Sič), proveli biciklističkim stazama i beljskim vinogradima, koji se prostiru uzduž Banovog brda. Druženje je završilo posjetom obiteljskom gospodarstvu Kolar iz Suze, gdje su gosti imali prilike kušati baranjska vina.

Pročitano 1635 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok