MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 25. 04. 2014.

Zajednička izrada hranilica za ptice

Iskustvo i mladost u izradi hranilicaIskustvo i mladost u izradi hranilica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 15. IV. 2014. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je zajednička likovno-kreativna radionica, u kojoj su učestvovale "Oazine" kreativke, predvođene voditeljicom Anom Jeličić, i predstavnici Savjeta mladih Grada Belog Manastira Robert Kožić i Evica Petković. Razlog zajedničke radionice bila je izrada hranilica za ptice povodom Dana planeta Zemlje.

Hranilice su izrađivane od plastičnih boca i drugih pomoćnih materijala i rekvizita s ciljem da se postave na različitim lokacijama u Belom Manastiru, a izrada je tekla serijski i lančano, uz zvuke pilice i bušilice, miris ljepila i uz neizostavne komentare i smijeh učesnika radionice. Nekima je to bio prvi susret s tim alatima, dok su se poneke korisnice iskazale vještinom. I tako, uz spoj iskustva i mladosti, nastale su lijepe hranilice, koje će – nadamo se – prvenstveno koristiti našim ptičicama, a ujedno i ukrasiti belomanastirske zelene površine.

Voditeljica Ana smatra da je ta akcija simboličnog karaktera i trebala bi građanima dati do znanja da nitko nije zaboravljen, pa makar bio i tako malen kao ptice, a ujedno ukazati i na vrijednost međusobnog pomaganja i očuvanja našeg planeta Zemlje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok