MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 02. 04. 2014.

Dječje radionice "Tolerancija – DA, nasilje – NE" (III/2014)

Kreativnost i pozitivne porukeKreativnost i pozitivne porukeU trećem mjesecu 2014. godine održane su četiri dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, inače ih vodi Stela Fabijan, a jednu je (14. III.) vodila i Ana Jeličić. Radionice su imale sljedeće nazive: "Aktivno slušanje" (deveta), "U tuđim cipelama" (deseta), "Uvijek možeš nešto učiniti" (jedanaesta) i "Moja odgovornost" (dvanaesta).

Ciljevi radionica bili su: razumjeti potrebe za komunikacijom i samoizražavanjem, uočiti razliku kada nas netko sluša i ne sluša, čuti vlastite osjećaje i potrebe i pružiti si empatiju te osposobiti djecu za rješavanje svakodnevnih konfliktnih situacija i naučiti ih da se konflikti mogu riješiti mirnim putem.

Sve radionice bile su primjerene uzrastu djece, a kroz razne igrice nastojalo se doći do realizacije ciljeva. Djeca su rado sudjelovala u svim zadacima. Naročito im je bilo zanimljivo kada je jedno od njih davalo upute ostalima što treba nacrtati, koristeći se geometrijskim izrazima pri opisivanju, te su bili začuđeni koliko je bilo različitih crteža pa su shvatili da nedovoljno razumijevanje može dovesti do nesporazuma. Vrlo kreativni bili su i pri crtanju zrcala, koja su bila maštovita, šarena i vesela, a i poruke koje su jedni drugima upisivali bile su veoma pozitivne. Nakon posljednje radionice u mjesecu učesnici su počašćeni izlaskom na – sladoled.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok