MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 23. 03. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (II/2014)

Pomoć gerontodomaćica mnogo nam značiPomoć gerontodomaćica mnogo nam značiI u drugom mjesecu 2014. godine "Oazine" gerontodomaćice obilazile su stare osobe u Gradu Belom Manastiru, pružajući im socijalnu uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

"Oazin" gerontotim sastojao se od voditeljice programa, asistentice na programu, patronažne sestre, gerontokrojačice, gerontomajstora i šest gerontodomaćica. Tokom mjeseca održana su četiri sastanka gerontotima, na kojima se raspravljalo o tekućim problemima i na kojima su se davali prijedlozi kako ih riješiti. Gerontodomaćice su obilazile 45 osoba (42 žene i 3 muškarca), a ukupno su odradile 334 obilaska.

U tom periodu jedna je osoba odustala od projekta jer želi otići sinu u Zagreb, jedna je slomila ruku i nakon bolnice završila u privatnom smještaju, a jedna ima problema s koljenima i također je bila u bolnici.

U "Oazinom" vešeraju besplatno je oprano 17 "mašina" rublja za sedam starih osoba, a u "Oazinoj" radionici šivanja i krpanja vršili su se razni popravci odjeće za šest osoba. "Oazin" gerontomajstor odradio je niz kućnih popravaka u domu korisnika, a ponekad je i cijepao drva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok