MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 22. 12. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (XI/2013) – anegdote

Dubravka SimendićDubravka SimendićU radu "Oazinih" gerontodomaćica dešavaju se i svakakve zgode, od kojih smo nekoliko anegdotalnih zabilježili u prethodnim člancima (ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje). Zapisala ih je Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Lutrijska (ne)sreća
Neke "Oaze" korisnice imaju sreću na lutriji. Tako je jednom davno jedna naša baka dobila od muža listić sportske prognoze da ga ispuni. I zaista ga je ispunila, ali muž ga nije uplatio, već zaboravio i s drugim papirima bacio u pepeljaru od peći. Čisteći peć baka ugleda zgužvani listić, "ispegla" ga i dade kumu Paji iz Belog Manastira da ga preda na odgovarajućem kiosku. Nakon kratkog vremena dođe kum i veli: "E, kumo, da je cijela bilo bi 3.000, a pošto je samo pola – imaš 1.500" (ondašnjih dinara)!

Baka za te novce kupi mužu košulju, svekrvi kecelju i još dade sinu da u Mađarskoj kupi papuče. "Evo ti košulje!" – dade mužu košulju, a on će: "A za koje pare?" – "Pa za onu tvoju lutriju iz peći!" A što je dalje bilo s papučama iz Mađarske? Ispostavilo se da su kupljene dvije lijeve papuče! Sin zgužvao račun i, naravno, bacio ga u pepeljaru od peć. Baka ga našla, "ispeglala", otišla u Mađarsku, zamijenila papuče za jeftinije, kupila još neke sitnice i – opet profitirala!

Drugi puta se dogodilo da je sama kupila lutrijske listiće za sebe i za komšinicu, ali ih je – misleći da će komšiničin biti sretniji – zamijenila i prevarila se: komšiničin listić bio je dobitni. Treći puta je na lutriji dobila sitan iznos i častila se odlaskom kod frizera.

Svoje lutrijske doživljaje komentirala je ovako: "Ko ima sreće na lutriji, kaže se, nema je u životu. A mislim da se to baš meni dogodilo!" I kako da joj sada njena gerontodomaćica, plaćajući njene račune u "Fini", ne ispuni nagradni albumčić markicama, pa makar do polovine. Neki dan rekla je svojoj gerontodomaćici: "Znaš, ja tražila od službenice još tije markica i bacila album u onu tamo kutiju. Ko zna, možda opet nešto dobijem!"

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok