MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 03. 12. 2013.

Dostava besplatnih toplih obroka (XI/2013)

Jelonoša s toplim obrokomJelonoša s toplim obrokomProteklog mjeseca (XI/2013) Mirovna grupa Oaza nastavila je provođenje programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koji financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Beli Manastir. Kroz navedeni program se, pored ostaloga, pruža i socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka našim najugroženijim sugrađanima.

U pružanju te socijalne usluge ništa se nije promijenilo. Broj korisnika i dalje je 40, mada bi realne potrebe bile puno veće. Kvaliteta obroka ostala je također ista, mada i na vrata kuhinje Crvenog križa Osijek, iz koje stižu obroci, kuca sve više potrebitih ljudi. Obroci su obilni, raznovrsni i – prema riječima "Oazinog" razvozača, koji je u najdirektnijem kontaktu s korisnicima – ukusni.

Još samo kad bi se dostavljali i vikendom, a ne samo u pet radnih dana u tjednu, jer ljudskom organizmu nije poznat pojam vikenda. Članice "Oaze" pokušavaju iznaći neka dodatna sredstva koja bi se mogla upotrijebiti za pripremu suhih obroka za dane vikenda, kao što se radilo prošle godine, no prema riječima voditeljice programa Vesne i asistentice za tu socijalnu uslugu Ane, sve je teže i teže osigurati sredstva i za sadašnji obim te usluge. A dok se ne nađu nove mogućnosti, dragi naši korisnici, ostaje nam samo nada i vjera u bolje sutra, a vama, dragi čitaoci ovog članka, omogućujemo jedan pogled na sadržaj jelonoša, koji i ne zaostaje za – našom trpezom.

Pročitano 1206 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok