MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 19. 11. 2013.

Nacionalna zaklada obilježila 10 godina osnutka

Program 'Aktivni u zajednici'Program 'Aktivni u zajednici'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 19. XI. 2013. godine, s početkom u 11:30 sati, u Laubi – kući za ljude i umjetnost u Zagrebu obilježena je desetogodišnjica osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i sustavne podrške razvoju civilnoga društva. Ujedno je obilježena i Europska godina građana. Na programu pod nazivom Aktivni u zajednici bilo je tristotinjak predstavnika udruga, institucija davatelja financijskih podrški, vladinih institucija, stranih vlada i institucija, nagrađenih škola i nagrađenih organizacija civilnoga društva te predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Među uzvanicima bila je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

O radu i ulozi Nacionalne zaklade u prošlih 10 godina govorili su: Milorad Batinić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Sabora Josipa Leke; Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica i izaslanica Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske; David Slinn, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj; Louisa Vinton, stalna predstavnica Ureda UNDP-a u Hrvatskoj; Igor Vidačak, ravnatelj Vladinog Ureda za udruge; Željka Leljak Gracin, predsjednica Savjeta za razvoj civilnoga društva, i Vesna Vašiček, predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade.

Nakon njih su Marija Brajdić Vuković i Branko Ančić, djelatnici Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ), predstavili rezultate istraživanja o vrednovanju učinaka podrški Nacionalne zaklade organizacijama civilnoga društva na društveni i gospodarski razvoj.

Na kraju svečanosti uručene su i nagrade za volonterstvo "Otisak srca" osnovnim i srednjim školama te nagrade za društvene inovacije "I=d2a". Dodijeljeno je 10 nagrada "Otisak srca" za najinovativnije volonterske inicijative učenika i učenica u osnovnim školama i pet nagrada za najinovativnije modele volontiranja mladih u srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Pročitano 928 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok