MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 05. 11. 2013.

Radionica o umrežavanju gradova i općina

Radionica u Maloj vijećnici Grada Belog ManastiraRadionica u Maloj vijećnici Grada Belog ManastiraU utorak, 5. XI. 2013. godine, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održana je radionica pod nazivom "Umrežavanje gradova i općina u lokalnoj perspektivi". Radionica je dio projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina", koga financira Europska Unija. Nositelj projekta u Hrvatskoj je Agencija lokalne demokracije (ALD) iz Osijeka, a u Srbiji Centar lokalne demokratije (CLD) iz Subotice.

Cilj projekta je doprinijeti izgradnji kapaciteta općina i gradova u pograničnim područjima i potaknuti njihovu suradnju.

Na radionici je, pored troje organizatora i predavača Branke Paškuljević Turniški, Miljenka Turniškog i Marka Ćosića, bilo još 16 predstavnika lokalne vlasti te privrednog i civilnog sektora. Prisutni su na radionici mogli čuti mnogo podataka o konceptu umrežavanja gradova i općina, a trebalo je i razmisliti o potencijalima, mogućnostima i potrebama vlastite lokalne zajednice u kontekstu umrežavanja na regionalnoj i europskoj razini. Radionica je imala za cilj informirati i potaknuti građane na aktivan doprinos vlastitoj zajednici i kroz te aktivnosti se pridružiti obilježavanju Europske godine građana 2013. Radionica je, prema riječima "Oazine" predstavnice Ane Jeličić, bila dinamična, interaktivna i svrsishodna.

Pročitano 1116 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok