MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 27. 10. 2013.

58. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Rekordna posjećenost Sajma knjigaRekordna posjećenost Sajma knjiga(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Prema službenim podacima, ovogodišnji, 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga (20-27. X. 2013) posjetilo je 158.128 osoba. Posjećenost je bila veća od prošlogodišnje kad je registrirano 150.798 posjetilaca.

Na Sajmu se predstavilo ukupno 897 učesnika (izlagača, suizlagača i zastupljenih firmi), od kojih su 494 direktna izlagača – 446 domaćih i 48 iz 16 zemalja (Austrije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Indije, Irana, Japana, Kine, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rusije, Španjolske i Velike Britanije).

Rekordna posjećenost
Također, Sajam je bio i izuzetno medijski propraćen. Događanja na Sajmu pratila su 1.324 akreditirana novinara, od kojih 1.255 iz Srbije i 69 iz drugih zemalja (Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Irana, Japana, Kanade, Makedonije, Njemačke, Rumunjske, Slovenije i Ukrajine).

Najveća manifestacija te vrste u regijiNajveća manifestacija te vrste u regijiUsporedni podaci pokazuju da svake godine raste broj posjetilaca, izlagača i novinara. Sajam je pratio i bogat programski sadržaj. Održana su ukupno 423 programa, a bilo je postavljeno i šest izložbi posvećenih književnicima, knjizi i pismu. Navedeni rezultati potvrđuju da je Međunarodni beogradski sajam knjiga najveća manifestacija ove vrste u regiji i jedna od najznačajnijih u Evropi.

Baranjci na Sajmu
Sajam su, naravno, posjetili i neki Baranjci, a među njima – u nedjelju (27. X.), posljednjeg dana Sajma – i grupa od osamdesetak osoba u dva autobusa i u organizaciji belomanastirskog pododbora SKD-a "Prosvjeta" i Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru. U toj grupi bilo je i nekoliko članova Mirovne grupe Oaza.

Nemoguće je u kratkom tekstu opisati što se sve moglo vidjeti na Sajmu jer je na njemu bio izložen "mali milijun" knjiga, ali se može zabilježiti da je, na štandu zagrebačkog SKD-a "Prosvjeta", bila izložena i knjiga – "Bolman je bio Bolman", i to baš u vrijeme dok se u Bolmanu pripremala i održavala promocija te knjige.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok