MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 10. 2013.

Humanitarni koncert "Za malog Nikolu"

Mali folkloraši 'Za malog Nikolu'Mali folkloraši 'Za malog Nikolu'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 19. X. 2013. godine, pred prepunom belomanastirskom kinodvoranom koja ima oko 350 mjesta, održan je humanitarni koncert pod nazivom "Za malog Nikolu". Koncert je, u suorganizaciji Centra za kulturu Grada Belog Manastira, Umjetničke škole Beli Manastir i Gradskog kazališta Beli Manastir, organiziralo Srpsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) "Jovan Lazić" i njegova predsjednica dr. med. Svetlana Pešić.

U programu su nastupile mlađa i starija folklorna grupa SKUD-a te SKUD-ovi prijatelji: Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo (HKUD) Beli Manastir (s dvije koreografije), Folklorna skupina "Talicsa"Mađarskog kulturnog društva (MKD) "Pélmonostor" iz Belog Manastira (s dvije koreografije), pjevačke grupe "Varošani" i "Varošanke" iz somborskog GKUD-a "Ravangrad" (s nekoliko pjesama), vokalni solisti Hranislav Podrumac iz Darde i njegova sestra Hranislava Mesarić (s po dvije pjesme) te folkloraški veterani iz SKUD-a "Jovan Lazić", darđanskog KUD-a "Branko Radičević" i HKUD-a "Darda", koji su zajednički izveli bunjevačke igre.

Koncert je organizovan na inicijativu folkloraša-veterana s ciljem da se dobrovoljnim prilozima gledalaca skupi pomoć za teško oboljelog Nikolu Nikšića iz Belog Manastira, koji se liječi u Zagrebu i koji, prema riječima liječnika, dobro podnosi terapiju pa se svi nadaju u sretan ishod liječenja. Nikolina majka Dragana Nikšić dugogodišnja je članica SKUD-a "Jovan Lazić" i nekadašnja aktivna folklorašica, koja je u novije vrijeme igrala u veteranskoj grupi. Koncert je završen emotivnom zahvalom doktorice Pešić upućenom brojnoj publici i jednostavnim i dirljivom riječima Nikolinog mlađeg brata Nenada: "Hvala svima".

(Članak o tom humanitarnom koncertu može se pročitati
i na web-portalu "Glasa Slavonije": ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok