MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 22. 07. 2013.

O radu Savjeta mladih Grada Belog Manastira

S jedne od sjednica Savjet mladih Grada Belog ManastiraS jedne od sjednica Savjet mladih Grada Belog ManastiraStudentica Evica Petković, koja je na prijedlog Mirovne grupe Oaza postala članica Savjeta mladih Grada Belog Manastira, šalje nam izvještaj o dosadašnjem radu Savjeta:

Od konstituiranja aktualnog sastava Savjeta mladih Grada Belog Manastira pa do sada održano je pet formalnih sjednica. Na većini sjednica raspravljalo se o idejama koje bi se mogle realizirati tijekom ljeta, ali i u narednoj godini. Na jednoj od sjednica organiziran je i okrugli stol na temu važnosti i uloge savjeta mladih. Okruglom stolu pridružili su se i članovi Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

Teme o kojima se raspravljalo bile su vezane za transparentnost rada savjeta mladih, za njegovu svrhu, utjecaj i djelovanja u lokalnoj zajednici te za razmjenu iskustava članova lokalnog i županijskog savjeta mladih. Raspravljalo se i o važećem Zakonu o savjetima mladih te o predloženim izmjenama i dopunama koje se još od kraja prošle godine najavljuju iz resornog ministarstva. Nakon toga okruglog stola dogovorena je i dalja suradnja sa Županijskim savjetom mladih, koja je i do sada bila vrlo uspješna.

Na posljednjoj sjednici raspravljalo se o konkretnim idejama u vezi s organiziranjem Belomanastirskog ljeta mladih (BLjM), koje će se održavati od 19. VII. do 23. VIII. 2013. godine. Cijelog ljeta organizirat će se brojni događaji kulturnog i zabavnog sadržaja, među kojima su kino i kazalište na otvorenom, igre na vodi, razna predavanja i sl.

Da bi se BLjM dodatno obogatilo sadržajima, svaki je član Savjeta u svoju udrugu ili organizaciju odnio okvirni program kako bi se i one pridružile s određenim aktivnostima.

(Fotografija posuđena s portala baranjamedija.hr)

Pročitano 1202 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok