MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 12. 02. 2013.

Pokladni karneval u Belom Manastiru

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

1.000 učesnika Pokladnog karnevala u Belom Manastiru1.000 učesnika Pokladnog karnevala u Belom ManastiruU utorak, 12. II. 2013. godine, oko 1.000 sudionika učestvovalo je u tradicionalnom belomanastirskom Pokladnom karnevalu, koji već niz godina suorganiziraju Grad Beli Manastir, Turistička zajednica Baranje i Centar za kulturu. Maskirani klinci i klinceze te tete iz Dječjeg vrtića "Cvrčak", učenici i njihovi učitelji iz OŠ "Dr. Franjo Tuđman", baranjski srednjoškolci te članovi gradskih udruga, praćeni gomilom radoznalaca, defilirali su gradskim ulicama i središnjim trgom, a cilj im je bila Nastavno-sportska dvorana.

I ovaj karneval dokazao je da ni dječja, a ni mašta njihovih roditelja, nema granica. Kako izvještava dopisnik "Glasa Slavonije", osim onih uobičajenih, kupovnih maski, veliku su pozornost privlačili ručni radovi. Bilo je, tako, pregršt Indijanaca, kauboja, Sulejmana, Ibrahima i ostalih likova iz serija, nogometaša, svećenika, cvjetića, kaktusa, riba i ribica te ostalih bajkovitih likova. Dakako, posebna atrakcija bile su i grupne maske, poput jedne vesele svadbene povorke s mladom i mladoženjom, kumovima, barjaktarom i svećenikom.

Svi su s nestrpljenjem čekali predstavljanje na bini u Nastavno-sportskoj dvorani, a usmjeravao ih je oficijelni spiker, inače "zatvorenik iz Remetinca", gdje je u društvu s bivšim premijerom Sanaderom, bivšim ministrom Polančecom i ostalom "ljutom ekipom". Najmlađi su izveli i prigodan program, a sve sudionike čekalo je na stotine svježih krofni i čaj. Na kraju su, svi skupa, zapalili lutku, koju je izradila belomanastirska udruga žena i nazvala je – Recesko.

 

Pročitano 1400 puta
Prethodni i sljedeći članak: « "Baranjske ljubavne priče" Karnevalske krofne »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok