MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 11. 2012.

Stručno osposobljavanje u "Oazi" (2)

Neno Radić u 'Oazinom' internet-klubuNeno Radić u 'Oazinom' internet-klubuU prošlom članku detaljnije smo opisali stručno osposobljavanje inženjera računarstva Nene Radića iz Višnjevca u Mirovnoj grupi Oaza, koje omogućava Hrvatski zavod za zapošljavanje. Evo kako svoje osposobljavanje opisuje sam Neno Radić:

Na početku bih se htio zahvaliti Mirovnoj grupi Oaza koja je u ovim ekonomski teškim vremenima uložila velike napore kako bi omogućila moje zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u svrhu stručnog osposobljavanja.

Moj radni odnos započeo je 9. VII. 2012. i po ugovoru traje godinu dana, odnosno do 8. VII. 2013. godine. Prvi dani prošli su mi kroz upoznavanje s "Oazinim" aktivnostima, njenim zaposlenicima te konkretno s mojim zadacima i zaduženjima unutar "Oaze".

Nova web-stranica
U razgovoru s predsjednicom te mojim mentorom, kao najvažniji projekt na kome ću raditi, dogovorena je modernizacija postojeće "Oazine" web-stranice kako bi ona slijedila današnje standarde. Sadašnja (stara) "Oazina" web-stranica ima veliku posjećenost (nedavno je premašen broj od 120.000 posjeta), prvenstveno zahvaljujući brojnim člancima i slikama. Moja ideja bila je da se sama struktura prikaza sadržaja ne mijenja, iako će stranica grafički drugačije izgledati. Time bi čitateljima bila olakšana prilagodba na novi dizajn, a stari će se članci sačuvati u izvornom obliku.

Najveći posao odrađen je u pozadini. Trebalo je naći način kako ispravno i kvalitetno prebaciti sav sadržaj sadašnje web-stranice (članke i slike), koji je rađen u "Džumli" (izvorno: CMS Joomla!) 1.0, na zadnju verziju istog CMS-a Joomla! 2.5.7. U programerskom smislu Joomla! 2.5.7 bitno se razlikuje od Joomle 1.0. Zbog toga je postupak migracije trajao dugo i mukotrpno, a nakon završetka, svaki članak (od oko 1.500 koliko ih je "Oazina" web-stranica tada imala) pregledavao sam kroz administraciju CMS-sustava te dodatno uređivao, ako je to bilo potrebno.

Nove mogućnosti
Nova "Oazina" web-stranica sadržavat će i neke nove mogućnosti:

  • komentiranje objavljenih članaka
  • pretragu sadržaja kroz tagove
  • pretragu sadržaja prema datumu objave
  • pregled "Oazine" stranice na Facebooku
  • pregled fotografija i fotoalbuma objavljenih na "Oazinoj" stranici na Facebooku
  • prijavu korisnika za primanje "Oazinog" newslettera…

U razvoj nove "Oazine" web-stranice uloženo je puno truda kako bi sadašnji i budući čitatelji dobivali korisne i kvalitetne informacije vezane za aktivnosti i djelovanja Mirovne grupe Oaza te općenito za događanja na području Baranje i Belog Manastira.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok