MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 22. 11. 2012.

Konferencija "Gužva na Šalteru"

Govornici na konferencijiGovornici na konferencijiU četvrtak, 22. XI. 2012. godine, s početkom u 10 sati, u Hotelu Osijek održana je tradicionalna regionalna konferencija "Gužva pred Šalterom" na temu "U susret Europskoj uniji". Konferenciju, šestu po redu, organizirali su PRONI Centar za socijalno podučavanje, Volonterski centar Osijek i belomanastirski Projekt građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.) i to u sklopu Programa regionalnog razvoja "Šalter" Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kojega u partnerstvu provode spomenute udruge.

Ovogodišnja konferencija bila je posvećena ulozi i značaju civilnog društva, koje danas u Europskoj Uniji ima sve veći utjecaj. Na konferenciji je bilo govora o ulozi i odgovornosti organizacija civilnog društva kao partnera u kreiranju i provedbi europskih politika.

Sudionici konferencije 'Gužva na šalteru'Sudionici konferencije 'Gužva na šalteru'U uvodnom dijelu konferencije sudjelovali su: Sanja Vuković-Čović iz Programa "Šalter", Romano Kristić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, Stela Fišer Marković (Ured za udruge Vlade RH), Gordana Stojanović, (Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje) te Renata Franc(Institut društvenih znanosti Ivo Pilar).

Nakon pauze održane su dvije paralelne radionice: "Rušenje barijera - Europski socijalni fond i socijalna inkluzija" i "Mladi, mobilnost i cjeloživotno učenje". Na konferenciji je bilo prisutno 60-ak predstavnika udruga s područja pet slavonskih županija, a među njima i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

 

Pročitano 2318 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok