MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 07. 07. 2012.

Prva darđanska Kukuruzijada

U subotu, 7. VII. 2012.godine, na prostoru SRC-a "Đola", Klub mladih Mece, Udruga žena Općine Darda, HKUD "Darda" i Športsko-ribolovno društvo "Amur" organizirali su prvu darđansku Kukuruzijadu.

Prva darđanska Kukuruzijada
Velika fešta za malo para

Unatoč vrućini i sparini, Kukuruzijada je okupila veliki broj posjetitelja. Na njoj se u nekoliko kazana kuhao kukuruz, fiš-paprikaš i čobanac, pekla se rakija te pjevalo i plesalo. Ideja o Kukuruzijadi rodila se iz  želje da se nakon proslave Dana Općine Darda još malo ožive vrući ljetni dani u Dardi.

Jedan od organizatora Kukuruzijade Renato Kovač donirao je oko 1.000 klipova svog kukuruza, koji su planuli čim su skuhani. Djeci je ponuđeno da sami sebi ispeku kukuruz, a većini je to bilo prvi put u životu. Članice Udruge žena Općine Darda ispekle su mnoštvo kolača i peciva od kukuruza, koji su također ubrzo pojedeni. Kukuruzijada je bila puni pogodak i primjer kako se uz puno dobre volje i minimum sredstava može napraviti dobra fešta i okupiti veliki broj ljudi.

(Tekst i slika: Radio-Baranja )

Pročitano 2078 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok