MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 15. 03. 2012.

Suradnja Jagodnjaka i Novog Sada

Potpisivanje pisma namjere u Novom Sadu
Anđelko Balaban, Borislav Kobiljski i Bojan Pajtić

Anđelko Balaban, upravitelj Poljoprivredne zadruge "Naše selo" iz Jagodnjaka u Baranji, i dr. Borislav Kobiljski, direktor Instituta za ratarstvo iz Novog Sada, potpisali su pismo namjere o uspostavljanju međusobne suradnje, s ciljem da se unaprijedi poljoprivredna proizvodnja na poljoprivrednim površinama "Našeg sela" i njenih kooperanata.

Stručnjaci Instituta organizirat će edukacije proizvođača i zadrugara kroz stručna predavanja iz agrotehnike, fitopatologije i sjemenske proizvodnje ratarskih i povrtlarskih kultura. Nakon obilaska poljoprivrednih površina PZ "Naše selo" i sagledavanja konkretnih uvjeta za proizvodnju, stručnjaci Instituta davat će preporuke o uzgoju odgovarajućih biljnih vrsta. Institut će o svom trošku osigurati sjeme potrebno za probne površine, a potom proučiti mogućnost organiziranja sjemenske proizvodnje na površinama zadrugara.

"Naše selo" će osigurati potrebne zakonske preduvjete za uvoz, distribuciju i druge aktivnosti u vezi s prijemom i plasmanom sjemenske robe, kao i osigurati odgovarajući skladišni prostor.
Podršku takvom obliku suradnje dao je i dr. Bojan Pajtić, predsjednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina, koji je bio domaćin i suorganizator potpisivanja pisma namjere u Novom Sadu.

Pročitano 1351 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok