MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 08. 10. 2011.

"Paprikafest" u Lugu

Dan sela Luga
Dan sela Luga: 'Paprikafest'

U subotu, 8. X. 2011. godine, u baranjskom Lugu obilježen je Dan sela manifestacijom pod imenom "Paprikafest". Ta manifestacija imala je bogat i zanimljiv program. U deset sati otvoreni su štandovi, koji su se uglavnom crvenjeli od paprike, a potom su se ređala razna događanja: okrugli stol crkvenih predstavnika, bogoslužje u Reformiranoj kršćanskoj crkvi u Lugu, radionica oslikavanja lica, ekovrtuljak, igre spretnih ruku, radionice slame, nizanje paprike, ocjenjivanje paprike.

U poslijepodnevnim satima održana je XIII. Smotra mađarskih folklornih skupina Hrvatske, a potom je nastupio sastav "Kalapos" ("Šeširdžija"), koji je - pod vodstvom Marte Gellert - izvodio mađarsku narodnu muziku. Dan je završio podjelom zahvalnica i priznanja sudionicima te fišijadom uz pratnju skupine "Drávatáj" ("Dravski kraj").

Opširnije se o "Paprikafestu" može pročitati na internetskim stranicama Radio-Baranje (s kojih posuđujemo fotografiju), "Glasa Slavonije" i na portalu "Baranja.hr", dok se plakat manifestacije može vidjeti na regionalnom portalu "Slavonija-info".

Pročitano 1499 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok