MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 02. 07. 2011.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica u lipnju 2011.

Pomoć starim osobama
Gerontodomaćica Marija Ćosić s Oazinom korisnicom

"Oazine" gerontodomaćice Marija Ćosić iz Branjinog Vrha i Dragana Vranješ iz Belog Manastira i u šestom mjesecu ove, 2011. godine nastavile se obilaziti stare osobe u Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šećerani (19 žena i 4 muškarca). Ukupno su odradile 167 obilazaka svojih korisnica i korisnika.

U sklopu obilazaka uradile su ove poslove: 114 puta spremanje i uređivanje kuća i stanova, 16 puta sređivanje dvorišta i terasa, 34 puta nabavljanje hrane iz trgovina, 37 put pranje posuđa, 6 puta pranje rublja, 10 puta osobna higijena teško bolesnih osoba kako bi se čiste i uredne pojavile na liječničkim kontrolama ili redovnim terapijama (kao što je npr. dijaliza), 4 puta pripremanje jednostavnijih jela, 12 puta masaža tijela, 9 puta sređivanje razne dokumentacije i plaćanje računa, 7 puta odlazak kod liječnika po lijekove, 2 puta provjera stanja podnesenih zahtjeva za smještaj u dom za stare osobe…

Pored tih osnovnih aktivnosti, gerontodomaćice su odradile i mnoge druge poslove i usluge: depiliranje lica¸ donošenje vode, klanje kokoši i pataka za ishranu, mazanje leđa kremom za ublažavanje alergije, peglanje, pranje tepiha, telefoniranje, zalijevanje cvijeća i sl.

Pročitano 1641 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok