MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 06. 2023.

Sastanak projektnog tima

Sandra, Dragana, Ana i VesnaSandra, Dragana, Ana i VesnaU ponedjeljak, 12.6.2023. godine, s početkom u 10 sati, održao se sastanak "Oazinog" projektnog tima. Sastanak je održan u neformalnom okruženju – na terasi zaposlenice Ane.

Točka dnevnog reda na kojoj se projektni tim najviše zadržao je Sajam udruga Baranje 2023. Kako je sad već utvrđen datum održavanja Sajma, govorilo se o pojedinostima, poput slanja pozivnica udrugama, odobrenjima koja se moraju dobiti kako bi se Sajam mogao održati, štandovima, promidžbenim materijalima te volonterima koji će sudjelovati. Sajam udruga jedna je od aktivnosti programa "VolontirAti?" kojeg finanicra Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Na sastanku se pričalo i o ostalim planiranim aktivnostima ovoga programa.

Ono oko čega se uvijek vode rasprave su aktivnosti projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje". Ovoga puta raspravljalo se o fokus-grupi koja slijedi ovaj tjedan i o detaljima koje treba odraditi, poput poziva na sudjelovanje, prijavnicama, moderiranju pa i samoj temi fokus-grupe. Ana, Vesna, Sandra i Dragana, članice projektnog tima, razgovarale su i na temu volonterskih akcija koje "Oaza" planira održati u sklopu projekta.

Nakon formalnog dijela sastanka, sljedovao je onaj neformalni, ovoga puta uz sladoled, da bi se zatim članice vratile svojim dnevnim obvezama.

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizents fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok