MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 04. 2022.

Edukacija o zagovaranju na razini Vijeća Europe

Vesna NedićVesna NedićU petak, 8.4.2022. godine, održan je prvi dio edukacije o zagovaranju na razini Vijeća Europe na temu "Provedba Istanbulske konvencije i GREVIO (Odbor Vijeća Europe – Skupina stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji)". Edukacija je održana online, putem platforme Zoom, s početkom u 14 sat.

Valentina Andrašek, predstavnica Ženske mreže Hrvatske u Opservatoriju protiv nasilja nad ženama Europskog ženskog lobija, prezentirala je istraživanje Opservatorija Europskog ženskog lobija o provedbi Istanbulske konvencije u Europskoj uniji i šire, uz osvrt na GREVIO-preporuke o dobrim praksama.

Dubravka Šimonović, bivša posebna UN-ova izvjestiteljica za nasilje nad ženama, govorila je o radu GREVIO-a, nezavisnog tijela za nadgledanje i provedbu Konvencije Vijeća Europe o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja i podijelila svoja iskustva s članicama mreže.

Edukaciju su organizirale Udruga HERA Križevci i Ženska mreža Hrvatske (ŽMH).

Na edukaciji su sudjelovale predstavnice članica Ženske mreže Hrvatske, a ispred "Oaze" sudjelovala je Vesna Nedić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok