MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 09. 12. 2021.

Dodijeljene nagrade "Krunoslav Sukić"

Ana Jeličić kod kuće i Mirjana Bilopavlović na ekranuAna Jeličić kod kuće i Mirjana Bilopavlović na ekranuDana 9. XII. 2021. godine, u organizaciji Centra za mir nenasilje i ljudska prava – Osijek, u Kulturnom centru Osijek, s početkom u 13 sati, održana je svečana dodjela Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2021., koja se već niz godina dodjeljuje zaslužnima za rad na tom važnom, osjetljivom i humanom području.

Ove godine je ceremonija, zbog trenutne situacije s koronavirusom i epidemiološkim mjerama, bila samo djelomično otvorenog tipa za uži krug uzvanika, dok je svim ostalim  uzvanicima omogućeno praćenje putem Facebook-stranice. Tako su i "Oazine" zaposlenice Ana Jeličić i Vesna Nedić dodjelu pratile online od kuće.

Dodjelu je otvorila Natalija Havelka, izvršna direktorica Centra za mir, a uslijedila su obraćanja mnogobrojnih domaćih i inozemnih gostiju uz prikladnu glazbenu pratnju učenika Glazbene škole Franje Kuhača Osijek.

Nagrade su dobile dvije izuzetne žene Mirjana Bilopavlović i Lora Vidović, dok su priznanja dobili kampanja "Moje mjesto pod suncem", Mirovni inštitut Ljubljana, Melanija Mešić posthumno; priznanje "Knjiga godine" otišlo je Ivani Bodrožić za roman "Sinovi, kćeri" i Elvisu Bošnjaku za roman "Gdje je nestao Kir", dok su priznanje "Mirotvorna škola" dobile Srednja škola Glina i I. gimnazija Zagreb. Više o nagrađenima možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Čestitke svim!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok