MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 20. 04. 2021.

Predstavljanje izvještaja o provedbi ciljeva održivog razvoja

Katarina GaćinaKatarina GaćinaU utorak, 20. IV. 2021. godine, s početkom u 10 sati, putem platforme Zoom, u organizaciji CROSOL Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske, održano je predstavljanje izvještaja i online-diskusija na temu provedbe ciljeva održivog razvoja i Agende 2030 u Hrvatskoj. Ispred "Oaze" događaj je pratila Katarina Gaćina.

Predstavljanje i online-diskusiju moderirao je Gordan Bosanac, stručni suradnik CROSOL-a. U uvodnom govoru Branka Juran, koordinatorica CROSOL-a, pozdravila je sve prisutne i ujedno se zahvalila svim djelatnicima organizacija civilnoga društva koji su sudjelovali u izradi navedenog izvještaja.

Riječ je o prvom neovisnom (nevladinom) i sveobuhvatnom izvještaju o provedbi ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj kojeg možete pronaći na sljedećoj poveznici.

U raspravi su sudjelovali stručnjaci iz područja održivog razvoja:

  • Mirta Mandić, voditeljica Službe za globalna pitanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova
  • Lidija Pavić Rogošić, direktorica organizacije civilnog društva "ODRAZ – Održivi razvoj zajednice", članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO)
  • Rilli Lappalainen, predsjednik CONCORD Europe, konfederacije europskih organizacija civilnog društva za međunarodnu razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć

U raspravu su se mogli uključiti i ostali sudionici postavljanjem pitanja ili iznošenjem mišljenja. Svakako valja napomenuti da su ovakve rasprave prijeko potrebne za ostvarivanje suradnje i izgradnju održive zajednice.

Dio sudionikaDio sudionika

Pročitano 136 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok