MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 15. 09. 2020.

Spremanje "Oazine" "bukse"

'Buksa' nakon spremanja'Buksa' nakon spremanjaU utorak, 15. IX. 2020. godine, s početkom u 9 sati, u "Oazi" je obavljeno spremanje tzv. "bukse". Buksa je riječ koja se koristi u žargonu i ima više značenja: zatvor, novčanik, skrovište. U "Oazi" "buksa" je prostor u potkrovlju Društvenog centra gdje se sprema materijal za kreativne radionice.

Inače, kažu, da je kreativni nered prihvatljiv, ali ovo je bilo previše "kreativno". Kako se jedva moglo ući unutra, red je bio da se malo i taj prostor pospremi. Prvo je izbačeno sve što tamo ne treba biti, a zatim je sortiran i spremljen sav kreativni materijal. Ima tu svega i mogu se osmišljavati nove kreativne radionice i za žene i za djecu.

Spremanje su obavile "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Sandra Kušenić, koje ujedno i vode kreativne radionice, prva za žene, a druga za djecu. Nažalost, trenutno u "Oazi" nema tih radionica za žene zbog pandemije koronavirusom. Korisnice su, naime, uglavnom žene koje pripadaju rizičnoj skupini.

Pročitano 161 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok