MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 29. 01. 2020.

Predstavljen projekt "Nova znanja – nove prilike"

Jelena Janković, Vesna Nedić, Desa Kolesarić, Mirjana BilopavlovićJelena Janković, Vesna Nedić, Desa Kolesarić, Mirjana Bilopavlović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 29. I. 2020. godine, s početkom u 12 sati, u Kongresnoj dvorani Bauer Hotela Lav u Vukovaru, na početnoj konferenciji predstavljen je projekt "Nova znanja – nove prilike" iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i poticanju zapošljavanja marginaliziranih skupina". Projekt provodi Udruga žena Vukovar u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice.

Projekt je financiran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 833.317,89 kuna i financiran je u stopostotnom iznosu iz spomenutog fonda.

Konferenciju je, uz pozdravni govor, otvorila voditeljica projekta Jelena Janković, a zatim je kroz kratku prezentaciju prisutnim gostima predstavila projekt. Nakon toga su predstavnice partnerskih organizacija: Vesna Nedić ("Oaza"), Mirjana Bilopavlović ("Delfin") i Desa Kolesarić ("S.O.S.") kratko predstavile prisutnima svoje organizacije te pojasnile kako je došlo do povezivanja i suradnje na ovom projektu.

Projekt se provodi u četiri županijeProjekt se provodi u četiri županijeCilj projekta je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost nezaposlenih i dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija, a istovremeno jačati kapacitet stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima. Provedbom projekta osigurat će se izravan pristup ciljanih skupina da primijene stečena znanja u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU-fondova, unaprijediti njihove socijalne vještine te osigurati njihov ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada.

Kroz projekt će 32 osobe proći verificirani program osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU, 65 osoba ciljanih skupina (nezaposleni i dugotrajno nezaposleni) proći će "radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja", na kojima će brusiti meke vještine, dobiti podršku, osnaživanje i motivaciju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada, a četiri (4) najmotiviranije osobe koje završe program osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU imat će priliku uključiti se u rad organizacije nositelja projekta i partnerskih organizacija.

Projekt se provodi u četiri (4) županije: u Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj te Vukovarsko-srijemskoj. Usmjeren je na:

  • poticanje ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina (nezaposleni i dugotrajno nezaposleni) na tržištu rada,
  • pružanje veće mogućnosti zapošljavanja nakon završenog verificiranog programa obrazovanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU,
  • razvoj socijalnih vještina te bolju socijalnu uključenost u život zajednice, a istovremeno projekt kroz ciljane edukacije jača kapacitet stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima.

Uime "Oaze" na konferenciji su bile Vesna Nedić ("Oaza"), Ana Jeličić ("Oaza"), Nada Šinko (voditeljica belomanastirske ispostave HZZ-a) i Beba Madunović (pročelnica Odjela analitike Regionalnog ureda Osijek HZZ-a).

Projekt "Nova znanja – nove prilike" odobren je iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

(Izvor: FB Udruge žena Vukovar)

(Odjeci u medijima: radio-borovo.hr-1, radio-borovo.hr-2, hrvatski-radio-vukovar.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok