MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 09. 04. 2019.

Poziv na dječju radionicu bojanja uskršnjih jaja

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U srijedu, 17. IV. 2019. godine, od 10 do 12 sati, Etnološki centar baranjske baštine organizira prigodni uskršnji program namijenjen djeci, koja će na radionici bojanja učiti o ukrašavanju uskršnjih jaja prirodnim materijalima: lukom, ciklom, travom, voskom, korom drveta i slično, onako kako su to radile naše bake.

Usto djeca će imati jedinstvenu priliku vidjeti kako se izrađuje malo uskršnje gnijezdo i kako se ručno rezbari ljuska jajeta. Sve što se napravi bit će izloženo u prostorijama Centra. Također će, kao posebna atrakcija, biti izloženo i veliko uskršnje jaje koje je napravila "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir".

Radionica ima za cilj prenijeti tradiciju i običaje Baranjaca na najmlađe, a na njoj će sudjelovati učenici belomanastirske OŠ ''Dr. Franjo Tuđman'', zajedno s posebnim odjelima i s Učeničkom zadrugom "Mravci-znalci". Učenicima će pomagati i na njih prenositi svoja znanja članice lokalnih udruga, kao i neki pojedinci: "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir", Srpsko udruženje žena (SUŽ) "Dukat" iz Belog Manastira, Mađarsko kulturno društvo "Tanc" iz Kamenca, Anđa Đunđa, OPG Bošnjak Ljubica...

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok