MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 12. 2008.

"Cost-benefit" analiza

Polaznici treninga o cost-benefit analiziPolaznici treninga o cost-benefit analiziMinistarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva organiziralo je od 10. do 12. XII. 2008. godine u vukovarskom Hotelu "Lav" trening o tzv. "cost-benefit" analizi. Polaznici treninga (njih 45) bili su predstavnici i predstavnice slavonsko-baranjskih udruga, općina, javnih institucija, razvojnih agencija i poduzetničkih centara. Od baranjskih organizacija bile su zastupljene samo Osnovna škola Bilje (Ankica Bilandžija, tajnik, i Zdenka Ćutek, učiteljica matematike i fizike), Općinsko društvo Crvenog križa Darda (Senka Baljak) te Mirovna grupa Oaza Beli Manastir (Vesna Nedić, projekt-koordinatorica). Voditelji treninga bili su Sandra Benčić (Razbor d.o.o.) iz Zagreba i Mate Soža (Externus Consulting d.o.o.) također iz Zagreba.

"Cost-benefit" analiza je metoda ekonomske analize kojom se uspoređuju i vrednuju sve prednosti i svi nedostaci nekog privrednog pothvata ili projekta analizom troškova (cost) i koristi (benefit). Takva je analiza važna za donošenje ispravnih odluka i za korekciju projekata.

Polaznici treninga o cost-benefit analiziPolaznici treninga o cost-benefit analiziTrening u Vukovaru održan je u sklopu PSGO-a (Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka). Polaznici treninga upoznati su s tom vrstom analize: kako izgleda, kad se koristi, čemu služi, što nam govori. Kroz praktične vježbe učilo se na primjerima dobre prakse u Hrvatskoj. Prema riječima voditelja, cilj treninga bio je da se polaznici i polaznice upoznaju s metodologijom izrade "cost-benefit" analize te da kroz primjere iz prakse ovladaju znanjem koje će im omogućiti prepoznavanje glavnih elemenata "cost-benefit" analize, što će im osigurati temelje za daljnju edukaciju.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok